Flere af tilbuddene i Området for Kommunikation og Specialpædagogik er landsdækkende VISO/VISO-KaS-leverandører på en række højt specialiserede områder.
Læs mere om disse her nedenunder.
Undervisning og Behandling – CDH
Materialeudvikling og -produktion
Materialecentret i Undervisning og Behandling - CDH er landsdækkende VISO/KaS-leverandør vedrørende materialeudvikling og -produktion målrettet målgrupperne børn, unge og voksne med høretab eller døvblindhed, samt tegn til tale-brugere. Materialecentret indgår i denne forbindelse i et konsortie sammen med Center for Høretab i Fredericia og Høreafdelingen Børn og Unge på Institut for Syn, Hørelse og Døvblindhed.
Bevægelseshandicap og hjælpemidler
Ydelserne i denne kategori omfatter børn og unge i aldersgruppen 0-18 år med svære fysiske funktionsnedsættelser, som er kombineret med kognitive funktionsnedsættelser. Børnene og de unge har behov for bl.a. siddestillingsanalyser i forbindelse med afprøvning af ny eller tilpasning af eksisterende kørestol. Der kan være tale om meget forskelligartede funktionsnedsættelser og ressourcer, hvorfor et VISO-forløb altid vil være individuelt tilrettelagt ud fra barnets eller den unges samlede livssituation.
Læs mere om ydelserne
Materialeudvikling og -produktion samt Bevægelseshandicap og hjælpemidler
Institut for Syn, Hørelse og Døvblindhed
IKT
ASK (Alternativ og Supplerende Kommunikation)-afdelingen varetager VISO specialrådgivning vedrørende informations- og kommunikationsteknologi (IKT). Målgruppen for ydelsen er børn og unge 0-18 år(?) med komplekse kommunikationsbehov, som kan afhjælpes med IKT-løsninger og alternative betjeningsformer.
Læs mere om ydelsen vedrørende IKT
Specialrådgivning til børn og unge med høretab
Høreafdelingen Børn og Unge leverer i samarbejde med Center for Høretab i Fredericia landsdækkende specialrådgivning om hørelse og høretab.
Rådgivningen retter sig både mod barnet eller den unge (0-18 år) og forældrene, samt mod fagpersoner i dagtilbud, skoler, ungdomsuddannelser mv. Rådgivningen foregår i tæt samarbejde med PPR eller anden instans i barnets hjemkommune.
Specialrådgivningen omfatter også kurser og materialeproduktion. Alle ydelser er omkostningsfri for modtagerne.
Læs mere om Specialrådgivningen, og find henvendelsesskemaer mv.
Specialrådgivning til børn, unge og voksne med døvblindhed
Specialrådgivningen for Døvblinde leverer en landsdækkende specialrådgivning om kombineret syns- og hørenedsættelse – også kaldet døvblindhed. Rådgivningen leverer også rådgivning til børn og unge med CHARGE, hvor der ikke er døvblindhed.
Rådgivningen retter sig både mod barnet, den unge eller den voksne og pårørende, samt mod fagpersoner i dagtilbud, skoler, botilbud mv. Rådgivningen foregår i tæt samarbejde med PPR og anden instans i barnets hjemkommune.
Specialrådgivningen omfatter også vidensudvikling og vidensformidling om døvblindhed og CHARGE gennem temadage og kurser og materialeproduktion. Alle ydelser er omkostningsfri for modtagerne.
Læs mere om
Specialrådgivningen, og find henvendelsesskemaer mv.